Zahvaljujući preljepom danu (što nije nevažno za organizaciju biciklijade) i dobrim referencama prethodne godine, 08.05.održana je 2. "Biciklijada Krašić". Na biciklijadi je sudjelovalo oko 100 biciklista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Svi sudionici su bez većih poteškoća odvozili cijelu dionicu od 57 km koja prolazi lokalitetima Krašićkog, Žumberačkog, Vivodinskog gorja i područjem grada Ozlja. Start biciklijade je uslijedio odmah nakon legendarnog fotkanja ispred "Stepinčeve katedrale" na glavnom trgu. katedrala

Kako je ovdje riječ o biciklijadi zatvorenog tipa, što znači da čelno vozilo diktira tempo tako da se vožnja odvija više ili manje u grupama, na čelo grupe su ipak izbili oni bolje fizičke kondicije.

ivaPrvih 15-ak brdskih kilometara proteklo je bez ikakvih problema i uslijedila je prva stanka i osvježenje.

Nakon 30 min. odmora i činjenice da se nalazimo na najvišoj točci rute, biciklistima nije bilo teško napustiti "okrijepnu stanicu" jer je slijedio spust prema Donjem oštrcu, preko Jezerina u pravcu Škaljevice gdje se nalazi drugo odmorište. Spust je protekao bez većih poslijedica, ali je zato iznenadni no kratki uspon kod Jezerina zadao podosta muke i najjačima.

Opširnije...

Biciklijada 'Lujzijana' održava se 3. srpnja 2011. Ove godine organizira se dionicom Delnice-Karlovac. U 2011. godini obilježava se 200 godina od dovršetka izgradnje povijesne ceste 'Lujzijane' do Karlovca.

Uskoro više informacija!

04.09.2011. održati će se brdsko biciklistički maraton 'Uspon na Svetu Geru'.

Start maratona je u Krašiću, cilj na Sv.Geri (1178 m.n.m.).

Ukupna dužina maratona je 32 km.

Maraton je natjecateljskog tipa, predviđen za aktivne i rekreativne bicikliste.

Za više informacija pratite ovu stranicu i našu Facebook grupu.