Zahvaljujući preljepom danu (što nije nevažno za organizaciju biciklijade) i dobrim referencama prethodne godine, 08.05.održana je 2. "Biciklijada Krašić". Na biciklijadi je sudjelovalo oko 100 biciklista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Svi sudionici su bez većih poteškoća odvozili cijelu dionicu od 57 km koja prolazi lokalitetima Krašićkog, Žumberačkog, Vivodinskog gorja i područjem grada Ozlja. Start biciklijade je uslijedio odmah nakon legendarnog fotkanja ispred "Stepinčeve katedrale" na glavnom trgu. katedrala

Kako je ovdje riječ o biciklijadi zatvorenog tipa, što znači da čelno vozilo diktira tempo tako da se vožnja odvija više ili manje u grupama, na čelo grupe su ipak izbili oni bolje fizičke kondicije.

ivaPrvih 15-ak brdskih kilometara proteklo je bez ikakvih problema i uslijedila je prva stanka i osvježenje.

Nakon 30 min. odmora i činjenice da se nalazimo na najvišoj točci rute, biciklistima nije bilo teško napustiti "okrijepnu stanicu" jer je slijedio spust prema Donjem oštrcu, preko Jezerina u pravcu Škaljevice gdje se nalazi drugo odmorište. Spust je protekao bez većih poslijedica, ali je zato iznenadni no kratki uspon kod Jezerina zadao podosta muke i najjačima.

p1090756

p1090781Svladavajući brda i doline ekipa je stigla i do našeg drugog odmorišta, kuće u vlasništvu g. Stipe Čuliga koji je i ove godine pokazao svoju velikodušnost i nesebičnost ugoščavajući bicikliste te otvaranjem svoga vinskog podruma koji je , mamio svojim hladom i ponudom dobre kapljice.

G. Čulig već nekoliko godina uređuje ovaj objekat koji bi svojom ponudom vina, jela i mogučnošću prenoćišta mogao otvoriti vrata za sve posjetiteljebacva već iduće godine. Nakon pozdravne riječi i obećanja da ga nećemo zaobići ni slijedeće godine, pa makar da vidimo boju nove fasade kolona je krenula dalje prema krajnjem cilju Krašiću. stefKako je ovo poslijednja stanka prije dolaska na cilj i ujedno polovina cijelokupne rute valjalo je proći još 28 km kroz mjesta Zajačko selo, Ozalj, Levkušje i Mahično. Na ovom dijelu rute osjetio se znatan umor kod pojedinaca, koji kao da su jedva čekali da stignu na cilj. Ne zna se da li je za to zaslužan gemišt od g. Čuliga ili činjenica da treba prevaliti još toliko. Ipak smo se svi skupili u "Dolini kardinala" prije zadnjeg uspona na ulazu u Krašić. Iako je, kako sam započeo, bio preljep dan, za sami kraj smo bili počašćeni snažnim vjetrom i pljuskom koji je požurio sve sudionike u centralni šator u kojem se trebala održati završna svečanost i ručak.

rucakNa jelovniku je bio tradicionalni grah i kobasica, a za neke u duhu ekumenizma servirana je i piletina.

tombola 1Na kraju je podjeljeno 60 tombola, po principu izvlačenja startnih brojeva , a predstavnici biciklističkih klubova koji su sudjelovali u većem broju dobili su i prigodne poklone (čitaj buteljku i krašičku kobasicu).kobasica

Svim sudionicima još jednom zahvaljujemo na dolasku i vidimo se iduće godine.miroija

Fotogalerija "Biciklijada Krašić 2011."

Prpa