Protekla dva vikenda bila su održana dva granfonda na kojima su i naši članovi nastupili, Granfondo Zagreb i Granfondo Orbea Sisak.

 

Granfondo Zagreb 13.05. 
Rutu karakterizira vožnja kroz grad Zagreb te na samom početku zahtjevan uspon na Medvednicu (Sljeme) te ravan terena sa nekoliko hupsera nakon. Utrka je dugačka 114 km te ima 1365 m.n.v. Nakon početka na Jarunu, putokazi vas usmjeravaju prema Centru Zagrebu kroz koji je bila zatvorena vožnja. Nakon prolaska kroz središte grada bit ćete suočeni s najzahtjevnijim i najtežim dijelom utrke - usponom na Medvednicu (Sljeme). Nakon dolaska na vrh slijedi dugo spuštanje prema zagorskoj strani Medvednice. Na 60 km. se rute razvdajaju, svaki biciklist može odabrati dužu GRANFONDO rutu ili kraću MEDIOFONDO rutu, naši članovi su odabrali dužu. Rute se spajaju ponovno u Donjoj Bistri i kreće se na zadnju trećinu utrke, prolazeći kroz selo Jablanovec natrag prema Jarunskom rekreacijskom i sportskom centru, gdje je cilj ovogodišnje utrke bio.
Za Miljokaz su vozili Igor Marić i Danijel Andrijević.
Danijel je bio odličan 46. ukupno te 14 u kategoriji Master A, dok je Igor (Tom Dumoulin sindrom + krivo skrenuo) završio kao 105 ukupno i 22. u kategoriji Senior. Na utrci je nastupilo preko 200 biciklista.

 

Granfondo Orbea Sisak 20.05.
Bivši maraton "3 rijeke" u organizaciji BK Roda Sisak no sa nešto dužom i drugačijom stazom. Utrka je duga 122 km te ima oko 700 m.n.v.. Ruta počinje zatvorenom vožnjom od nekih 15 km, te nakon Petrinje slijedi leteći start. Ubrzo nakon starta slijedi jedina prava "opasnost" na utrci, 3 uspona po 10% poredani jedan za drugim, dečki iz JB team-a (koji su došli in Novog Mesta u velikom broju) koriste to i razbijaju utrku na komade. Naši vozači prolaze to svako u svojoj grupi te se nakon toga oba dvije grupe povečavaju i nastavljaju dalje. Nažalost Igor je na 51.km probušio zadnju gumu te izgubio dragocjeno vrijeme i grupu više nije mogao stići. Danijel je ostao u grupi u kojoj je bio te na kraju ostvario odličan rezultat 47. ukupno te 15 u B kategoriji, Igor je na kraju bio 103. ukupno te 31. u A kategoriji. Na utrci je još i nastupio Bernardo Golub kojemu je ovo bilo prvo takvo iskustvo te je ostvario dobar rezultat sa obzirom da ne vozi dugo i da mu je ovo prva utrka, bio je 119. ukupno te 26. u C kategoriji.