Rekreativni biciklistički maraton "Tour de Lujzijana 2024" sa startom i ciljem u Karlovcu održat će se 25.08.2024.g.

I ove godine pala je odluka da se, sada već legendarni Tour de Lujzijana, održi na čak dvije povijesne ceste – na Lujzijani i na Karolini. Kao i svake godine, termin održavanja pada na zadnju nedjelju u kolovozu kada će se u Karlovac sliti sva sila zaljubljenika u bicikliranje.

MARATON JE ZA SVAKOGA!

Ruta će ovoga puta biti dugačka 98.83 km uz razliku nadmorske visine od 748 m. Iako se radi o rekreativnom biciklističkom maratonu nenatjecateljskog karaktera namijenjenog svima, svakako se treba dobro pripremiti. I budite bez brige, ako se nekim slučajem dogodi da poželite odustati, za svakog sudionika osigurana je pratnja koja će se pobrinuti za prijevoz bicikla i sudionika do cilja. Prije početka svakako treba provjeriti tehničku ispravnost bicikla i ne zaboraviti zaštitnu kacigu.   

KOJU VIŠE LAJKAŠ?

Svake godine se trudimo ovaj maraton napraviti što zanimljivijim pa smo ove godine složili dvostruku poslasticu – ruta prolazi preko dvije povijesne ceste naizmjence i pruža još više uzbudljivih prizora. I ove godine krećemo ispred Doma OSRH Zrinski u Karlovcu i prolazimo pored obeliska gdje je polazište za ceste Karolinu i Lujzijanu. 

PROLAZIMO KROZ BEČ…

Nakon laganog uspona na Gornje Stative spuštamo se i uživamo uz prirodne ljepote rijeke Dobre te stižemo do Frankopanskog starog grada Novigrada i starog kamenog mosta sagrađenog 1730. godine. U to vrijeme gradila se i Karolina koja je ime dobila po austrijskom caru Karlu VI koji je inicirao njezinu gradnju, a bila je dugačka oko 105 kilometara. Nakon Novigrada put nastavljamo uz rijeku Dobru prema Vodenoj Dragi i Beču! (Nismo li već rekli da ćete proći kroz Beč?)

…SVE DO RIMA

Dolazimo do Bosiljeva i staroga grada Bosiljevo kojega su izgradili knezovi Frankopani i tu se odmaramo u hladovini uz prvu okrijepu (feed zona). Pauzu ćemo iskoristiti za snimanje zajedničke fotografije i kratko razgledavanje starog grada Bosiljevo. Osvježeni i odmoreni nastavljamo Karolinom kroz Grabrk – Ponikve – Osojnik – Veliki Jadrč – Mali Jadrč. Vraćamo se na Lujzijanu i dolazimo do Severina na Kupi gdje radimo drugu pauzu (feed zona). Prolazimo kroz Rim! Da, Rim! Ali ne Cezarov i Neronov, nego naš :). Nakon Rima slijede Bosanci, Vukova Gorica, Netretić, te konačni cilj u Karlovcu.

ZABAVA UZ NAJBOLJU EKIPU!!!

Kao i svake godine čekaju vas bogati startni paketi, osvježenje u feed zonama i ručak na cilju. Svaki sudionik sudjelovat će u tomboli i izvlačenju nagrada nakon dolaska na cilj u Karlovac. 

Ova rekreativno-turistička manifestacija ima za cilj promociju rekreativnog biciklizma na turističkoj ruti povijesnih cesta Lujzijane i Karoline koje svojim putem pružaju različite mogućnosti aktivnog odmora i rekreacije što želimo približiti svim sudionicima ovog maratona. 

 

Sponzori: INTERSPORT Hrvatska, Karlovačka pivovara, Karlovačka športska zajednica, Turistička zajednica grada Karlovca, Ciklo-Centar, Prirodna izvorska voda Cetina, Općina Bosiljevo, Aquatika

 

 

 VRSTA DOGAĐAJA

 • Rekreativni biciklistički maraton nenatjecateljskog tipa

 DATUM, VRIJEME MARATONA, DUŽINA

 • 25.08.2024., Karovac, start 09:00 h, dužina 98.83 km
 • okupljanje sudionika u Karlovcu od 07:30 h ispred Doma OSRH Zrinski

 PRIJAVA SUDIONIKA I STARTNINA

 • Prijave za maraton vrše se putem interneta na stranici SD Miljokaz-a - PRIJAVI SE
 • Prijave za maraton će biti otvorene od 17.06.2024.
 • Prijave za maraton se zatvaraju 04.08.2024. do 23:59 h
 • Startnina se uplaćuje putem interneta
 • Visina startnine iznosi 25,00 EUR.
 • Prijava sudionika je potpuna nakon uplate startnine
 • Učesnici uplatom startnine ostvaruju sljedeće:
  • obrok i piće na odmorištima
  • ručak i piće na cilju
  • prijevoz osobnih stvari tokom maratona
  • prateće vozilo
  • bogati start paket
  • sudjelovanje u tomboli na cilju
  • svaki sudionik maratona je osiguran kod Uniqa osiguranja za vrijeme trajanja maratona

 PODACI ZA UPLATU STARTNINE

PLATITELJ: Ime i Prezime, Adresa

IZNOS STARTNINE: 25,00 EUR

NAZIV PRIMATELJA: SD MILJOKAZ, Stanka Vraza 37, 47000 Karlovac

BROJ RAČUNA PRIMATELJA (IBAN): HR35 24840081105347020

POZIV NA BROJ ODOBRENJA: HR00 i DATUM ROĐENJA (npr. HR00 16041995)

 

 

Propozicije rekreativnog biciklističkog maratona možete pronaći ovdje